Türkiye’nin İlk Denizüstü Rüzgâr Ölçüm Direği Aliağa’da Kuruldu.

İzmir Kalkınma Ajansı ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü yürütülen işbirliği çalışmaları kapsamında, İYTE Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat BİNGÖL’ün proje yürütücüsü olduğu, Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ziya Haktan KARADENİZ ve Araştırma Görevlisi Fatih KARİPOĞLU’nun proje ekibinde yer aldığı “İzmir Denizüstü Rüzgâr Ölçümü Projesi” devam ediyor.

Proje kapsamında Aliağa açıklarındaki Küçük Ada’ya 40 metre uzunluğunda bir denizüstü rüzgâr ölçüm direği kurulumu gerçekleştirildi ve bölgenin rüzgâr kapasitesiyle ilgili veri toplanmaya başlandı. 1 yıl boyunca toplanacak veriler sektör ile paylaşılacak ve bölgede denizüstü rüzgâr sektörünün gelişimi için gerekli modellemelerin yapılmasına katkı sağlanacak.

İYTE Enerji Sistemleri Mühendiliği Bölümü olarak ülkemiz ve sektör için öncü nitelikteki bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Proje kapsamında rüzgâr ölçüm direğinin kurulumunu kayıt altına aldığımız belgeseli aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

https://www.linkedin.com/f