İYTE-ESM, TÜBİTAK-British Council destekleri kapsamında yeniden temsil edilmeye hak kazandı

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Güray Yıldız, TÜBİTAK ile Birleşik Krallık arasında 2551 kodlu işbirliği çerçevesinde açılmış olan 2020 yılı çağrısı sonucunda desteklenmesine karar verilen 8 projeden birinde yer alma başarısını gösterdi.

Yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jale Yanık’ın yapacağı “Temiz Hidrojen Üretimi İçin Biyokütle Gazlaştırmanın Plazma-Katalitik Katran Reformasyonu İle Entegrasyonu” adlı projede; uzman araştırmacı olarak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Güray Yıldız ve İngiliz ortak olarak Liverpool Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Xin Tu bulunuyor.

Proje ekibi Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak tarafından kabul edildi.

https://www.euegeajans.com/index.php/2020/12/11/eunun-projesi-desteklenen-8-projeden-birisi-oldu/

Proje kapsamında, 2021 ve 2022 yıllarında İYTE Enerji Mühendisliği Yüksek Lisans Programı’nda kayıtlı iki yüksek lisans öğrencimizin proje bursiyeri olarak istihdam edilmesi planlanmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Güray Yıldız, TÜBİTAK-British Council 2019 destekleri kapsamında desteklenen ve Aston Üniversitesi (Birleşik Krallık) ile sürdürülmekte olan “Türkiye’de Bulunan Geri Dönüştürülmemiş Atık Plastiklerden Sürdürülebilir ve Yenilikçi Bir Termokimyasal Yaklaşımla Hidrokarbon Yakıtların Üretilmesi” adlı projenin de yürütücülüğünü İYTE-ESM çatısı altında halen devam ettirmektedir.

Öğretim üyemiz Dr. Güray Yıldız’ı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.