ESE Öğretim Üyesi İlanı

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü

Mühendislik Fakültesi-İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü için Yardımcı Doçent ve Doçent seviyesinde akademisyen başvuruları kabul edilmektedir.

Bu başvuru kapsamında öncelikli olarak termodinamik-ısı transferi-akışkanlar mekaniği ile güç elektroniği-kontrol alanlarında güçlü araştırma profiline sahip adaylara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu alanların yanı sıra yenilenebilir enerji sistemleri alanı da başvuruya açıktır.

Bölüme kabul edilecek adayların bölümün gelişmesine katkı sağlamaları, üst düzeyde lisansüstü eğitimi üstlenmeleri ve üniversite dışı kaynaklardan destek alan kuvvetli bir araştırma programı oluşturmaları beklenecektir. Başvuracak adayların uzun süreli yurtdışı araştırma/çalışma tecrübesine ve yayın sürekliliğine sahip olmaları beklenmektedir.

İYTE, teknolojik alanlarda yüksek seviyede eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde bulunmak misyonu ile 1992 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. İYTE Yerleşkesi, Ege Denizi kıyısında Gülbahçe, Urla’da bulunmaktadır. İYTE’de eğitim dili İngilizcedir. Daha fazla bilgiye http://www.iyte.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

İlgililerin özgeçmişlerini, araştırma programı ve eğitime katkı önerilerini ve 3 adet referans mektubunu, Dr. Gülden Gökçen Akkurt’a (guldengokcen@iyte.edu.tr) e-posta yoluyla iletmeleri gerekmektedir.