web
analytics

ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü 22 Nisan 2014 tarihli YÖK kararı ile kuruluştur. Bölümde stratejik plan ve akademik kadro oluşumu çalışmaları tamamlandıktan sonra lisansüstü programlar açılarak eğitime başlanacaktır.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü çok disiplinli bir bölüm olup enerji bilgisinin üretilmesini, bilgi kaynaklarının geliştirilmesini ve toplumda yaygınlaştırılmasını amaçlar. Enerji alanındaki bilimsel ve teknolojik bilginin daha iyi kullanılarak, çevresel kararların her seviyede gelişimine katkıda bulunur. Pratik ve etkin çözüm uygulamalarına yönelik araştırmalar gerçekleştirir.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde enerji faaliyetlerinin merkezi konumda olacaktır. Mühendislik ve temel bilimler alanında farklı bölümlerden öğretim üyesi ve öğrencileri bir araya getirerek enerji talepleri, kaynakları ve üretim problemleri ile çözüm yöntemleri üzerine çok disiplinli araştırmalar yapılmasına öncülük eder. Sanayi, devlet, üniversite, sivil toplum örgütleri ve halk arasında sürdürülebilir enerji gelişimi ve kullanımı ile ilgili teknik, ekonomik ve sosyal konularda işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunur.

Enerji Sistemleri Mühendisleri, enerji kaynaklarının incelenmesinden, üretimine ve yönetilmesine yönelik farklı iş sahalarında yer alabilirler.