Teknik ve Pratik Bilgiler
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), 1992 yılında kurulmuştur. Özellikle teknolojik alanda üst düzeyde eğitim, öğretim ve araştırma yapma temel amacı ile kurulmuş bir devlet üniversitesidir. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde eğitim dili İngilizcedir. Bugün dünyada en gelişmiş teknik üniversite modellerinden biri olan yüksek teknoloji enstitülerinin ülkemizdeki tek örneğidir. Fakülte ve bölümler, 1994 yılında öncelikle lisansüstü programların açılması ile faaliyete geçmiş, 1998 yılında da lisans programlarına öğrenci alımına başlanmıştır. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, kurulduğu günden 1999’a kadar İzmir şehir merkezinde hizmet vermiş, 1999’dan itibaren de kademeli olarak, Urla-Gülbahçe’deki kampüsüne taşınmıştır. Yaklaşık 3500 hektar alana sahip olan Enstitümüzde, 132.000 m²’ye yakın bir kapalı alanda eğitim-öğretim ile araştırma faaliyetleri sürdürülmekte olup kampüsümüz, sürekli gelişmektedir. Enstitümüzün bulunduğu yerleşke/kampüse ilişkin detaylı bilgilere https://iyte.edu.tr/ web sayfasından ulaşılabilir.
Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü çok disiplinli bir bölüm olup enerji bilgisinin üretilmesini, bilgi kaynaklarının geliştirilmesini ve toplumda yaygınlaştırılmasını amaçlar. Enerji alanındaki bilimsel ve teknolojik bilginin daha iyi kullanılarak, çevresel kararların her seviyede gelişimine katkıda bulunur. Pratik ve etkin çözüm uygulamalarına yönelik araştırmalar gerçekleştirir.
Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde enerji faaliyetlerinin merkezi konumunda faaliyetlerine devam etmektedir. Bölüm, Mühendislik ve Temel Bilimler alanlarında farklı bölümlerden öğretim üyesi ve öğrencileri bir araya getirerek enerji talepleri, kaynakları ve üretim problemleri ile çözüm yöntemleri üzerine çok disiplinli araştırmalar yapılmasına öncülük eder. Sanayi, devlet, üniversite, sivil toplum örgütleri ve halk arasında sürdürülebilir enerji gelişimi ve kullanımı ile ilgili teknik, ekonomik ve sosyal konularda işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunur.